fbpx

Je to ako žiť neustále s oceľovými závažiami.

0

Áno je to doslova ako žiť neustále s oceľovými závažiami.

Niekedy má závažie podobu zdravotných ťažkostí, niekedy náročnej situácie v rodine, niekedy strachov, ktoré paralyzujú a pod… Veľa z nás má také závažie. Ja jedno tiež mám.

Viete ako trénujú niektorí športovci?

Majú pri tréningoch na sebe závažia, aby potom pri zápasoch boli bez závaží rýchlejší, vyššie skákali, mali viac energie.

Samozrejme, že treba riešiť tie svoje závažia, avšak zároveň vedieť prijať tú situáciu aká je. Vidieť, že ju zvládame v súčasnosti ako najlepšie vieme.

O to je to dôležitejšie vtedy keď je to niečo mimo našu kontrolu.

Aj keby tie naše životné „závažia“ pretrvávali dlhodobo, tak sme vďaka ním silnejší a veľa nás to naučí.

A to práve poukazuje nie na slabosť ale na SILU.

Nedávno som riešil s klientom práve ako ísť po svojej ceste za cieľom napriek takémuto „závažiu“.

Veľmi pomohlo pozrieť sa na to cez príbeh.

Najprv sme skúmali – Aký príbeh si rozpráva o sebe v súčasnosti? Už len keď si ho nahlas povedal, tak uvidel, že nie je moc podporujúci.

A potom som ho previedol tvorbou nového príbehu. Pozrel sa na to z pohľadu hrdiny svojho vlastného príbehu.

Aj hrdina prežíva náročné situácie, má obmedzenia a slabosti.

Má ale aj silu, víziu, zámer a odvahu ísť po svojej ceste.

A dôležité bolo aj, aby ten jeho nový príbeh a cesta mala pre neho zmysel a bavilo ho to. To sme zatiaľ len načali a teším sa na pokračovanie keď sa pozrieme na to, ako by vedel v svojej situácii využiť princípy a psychológiu hier.

Avšak už keď si tvoril svoj nový príbeh, tak z neho vyžarovalo odhodlanie, chuť ísť po svojej ceste a mal nový pohľad na to čo považoval za najväčšiu prekážku.

Ak máte chuť sa zamyslieť:

Do akej miery je príbeh, ktorý si rozprávam o svojom živote optimistický a podporujúci?

———————————————————–

Potrebujete vyriešiť negatívne opakujúce sa vzorce z minulosti, zrealizovať zmenu, posunúť sa v živote alebo v práci ďalej, nakopnúť sa v k dôležitému cieľu? Pomáham aj v týchto témach klientom pomocou koučingu alebo individuálnych programov?

Tu sa môžete objednať na 30-minútovú bezplatnú konzultáciu, kde sa môžeme porozprávať ako by som Vám vedel prostredníctvom koučingu alebo individuálnych programov pomôcť, či sa to hodí na Vašu situáciu a môžeme aj rovno začať s Vašou témou.

Tiež môžte na tejto konzultácii zistiť viac o čom to koučing (alebo individuálne programy) je, ako to prebieha alebo ak už viete, že toto potrebujete, môžete sa priamo objednať na koučing.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner